Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η γυναίκα κατά... γράμμα!

"Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο;"
- Σίγουρα με αυτό το στυλ και αυτό το "στόμα" όχι εσύ.

Αγαπητή μου φίλη,


 το όνομα σου είναι Γυναίκα. Απόγονος της Εύας και γεννημένη για να προκαλείς καταστροφή. Πανέξυπνη, κυρίαρχος του εαυτού σου, η μοναδική γυναίκα που κατάφερες να υψώσεις τον τόνο της φωνής στον αυταρχικό πατέρα και απέκτησες την ανεξαρτησία σου, χωρίς να περιμένεις ή φοβηθείς τίποτα. Αυτή είσαι σαν σύγχρονη ελληνίδα. Φινετσάτη και πάντα λίγα βήματα πιο μπροστά από έναν άνδρα. Με ένα παντοδύναμο και πολύ δυνατό χάρισμα επάνω σου, το ένστικτο, σαρώνεις και ξεσηκώνεις τα ανδρικά μυαλά με την γοητεία σου. Οι δύο πινελιές σκιά και το προσεγμένο κραγιόν στα ζουμερά σαρκώδη χείλη σου είναι από τις λεπτομέρειες που δεν ξεχνάς ποτέ. Τι συμβαίνει όμως όταν, ενώ όλα αυτά τα έχεις στην εντέλεια, η συμπεριφορά σου σε κάνει να λαμβάνεις απέχθεια από το αντίθετο φύλο;

   Μεγαλώνεις, κληρονομώντας τις συμβουλές της μαμάς σου. Από το πως πρέπει να φέρεσαι μέχρι και το πως πρέπει να περπατάς επάνω στα επτάποντα. Περνάς από την εφηβεία και εμπρός μαρς έχεις χαράξει τον δρόμο για να γεννηθεί η γυναίκα μέσα σου! Ο οικογενειακός και φιλικός περίγυρος είναι τα θεμέλια του χαρακτήρα σου. Υπάρχεις εσύ που μεγαλώνοντας έχεις μια ανεκδιήγητη φεμινιστική συμπεριφορά απέναντι στο ανδρικό φύλο, υπάρχεις και εσύ που μπορείς να τους έχεις "σήκω επάνω - κάτσε κάτω" με το γάντι. Υπάρχεις εσύ γέννημα θρέμα θύμα και εσύ που απλά είσαι τόσο ήπιων τόνων που πολλές φορές ξεχνάς και η ίδια ότι αναπνέεις. Πολλά τα είδη της γυναίκας, ίδιο το φύλο όμως. Και όλα κρίνονται από ένα, την συμπεριφορά σου.

Εκείνο που δεν ξέρουν οι φίλοι μας οι άνδρες αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά εμείς είναι πως μια γυναίκα μαγνητίζει, πρωτίστως, με την αύρα της. Δηλαδή, αυτό που βγάζει προς τα έξω. Ό,τι νιώθεις, δείχνεις. Αν νιώθεις κόμπλεξ, κόμπλεξ θα εξωτερικεύσεις. Αν νιώθεις υψηλή αυτοεκτίμηση, το ίδιο θα βγάλεις. Ο συνδυασμός του φέρεσθαι και του λέγειν σου, της τσαχπινιάς σου και της γλυκιάς σου ματιάς, κάνει τον άνδρα πολύ εύκολα έρμαιο στα χέρια σου. Πολλά και αμέτρητα τα παραδείγματα εκείνων των γυναικών που το στυλ τους "αντροφέρνει". Η περίπτωση αυτή έχει ως αποτέλεσμα ο γοητευτικός άνδρας που έχεις βάλει στο μάτι να σε βλέπει σαν το χαμένο φιλαράκι του από το στρατό ή σαν τον μικρό του... αδερφό! Μην εκπλαγείς με τις φιλικές του προθέσεις. Πως θα μπορούσε αυτός ο άνδρας να αφήσει την σκέψη του να οργιάσει με αυτό το παρουσιαστικό που συναντάει;
 
   Τι να σου κάνουν τα make up και τα eye liner όταν το στόμα του Σούλη του νταλικιέρη είναι τόσο αθώο μπροστά στο δικό σου; Δεν αντιλέγω, πολλές φορές σε κάνουν να ξεφεύγεις από τους καλούς και ευγενικούς σου τρόπους γιατί σε βγάζουν (σίγουρα μεταφορικά) έξω από τα ρούχα σου με τον καυστικό τρόπο που μπορεί να έχουν. Εξαίρεση των περιπτώσεων, και αυτό να αποφεύγεται, το εν ψυχρώ μπινελίκωμα. Ότι πιο αντιαισθητικό για τα μάτια τα δικά τους. Επίσης, πρέπει να διαχωρίσεις πως διαφορετικό είναι το mood που υπάρχει με τον ελκυστικό Αδάμ και διαφορετικό εκείνο με τις φίλες. Οι φίλες δεν είναι Αδάμ και ο Αδάμ δεν είναι οι φίλες. Με τις φίλες οτιδήποτε ειπωθεί θα αντιμετωπισθεί με χιούμορ και αστείρευτο γέλιο. Από τον ομορφούλη Αδάμ όμως θα έχεις στην καλύτερη των περιπτώσεων "στραβομουτσούνιασμα" και στη χειρότερη "κράξιμο". Τίποτα από τα δύο δεν αντέχεις, το ξέρω πολύ καλά.

Αναποφεύκτα απαγορεύσιμο θεωρείται και το "σαν γυναίκα αυτοκράζομαι". Είναι εκείνο το είδος της γυναίκας που κυκλοφορεί με την φούστα δεκαπέντε παλάμες πάνω από το γόνατο, με το μπλουζάκι ίσα που κρύβει τα δυο επίμαχα σημεία και το βάψιμο "έβαλα όλα όσα περιέχει το νεσεσέρ μου". Τι;;; Περιμένεις συναισθήματα;;; Μήπως και το δαχτυλίδι της πρότασης γάμου; Νομίζω πως τα σχόλια είναι περιττά για εκείνες τις γυναίκες που αντιπροσωπεύουν το συγκεκριμένο στυλ. Δεν το κατακρίνω, δεν το κατηγορώ, πως θα μπορούσα άλλωστε να το κάνω; Ένα πιο συμμαζεμένο και ταυτόχρονα σέξυ ντύσιμο θα μπορούσε να είναι πιο σέξυ στα μάτια ενός άνδρα. Η γυναίκα με τύπο και μυστήριο θα 'χει περισσότερα βλέμματα να τη στολίζουν όταν περπατάει και μεγαλύτερη ουρά ανδρικών κοιλιακών να περιμένουν για ένα της χάδι. Εκείνη που "ξεχύνεται" κατ' αυτούς και με άλλους ποικίλους τρόπους για πέντε λεπτά απόλαυσης σίγουρα θα αντιμετωπισθεί σαν κάτι παροδικό και ανούσιο. Είσαι υπόλογη των πράξεών σου λοιπόν.
 
   Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στην φαντασία των ανδρών η γυναίκα βρίσκεται μπροστά τους με ύφος απόλυτης υποταγής, με μια δόση σάλτσας από νάζι και πρόστυχου ύφους. Δεν έχει και άδικο ο βαριόμοιρος εδώ που τα λέμε! Επίσης, τυχαίο δεν είναι το ότι οι άνδρες δεν παρακολουθούν λεπτομερώς το βάψιμό σου, αν άλλαξε ή παραμένει το ίδιο. Άβαφτη, βαμμένη, το ίδιο όμορφη θα σε δει. Η γυναίκα πρέπει να ξεκινάει με το μέσα σου και να καταλήγει στο έξω σου. Να φροντίσεις να είσαι όμορφη και γλυκιά σαν το ροδάκινο. Όπως το ροδάκινο έχει το κουκούτσι του καλά φυλαγμένο μέσα, έτσι να είσαι και εσύ. Το κουκούτσι πρέπει να το έχεις στην καρδιά και όχι στο μυαλό. Όπως και νά'χει, όσο όμορφη μυρωδιά μπορεί να έχεις επάνω σου, όσο ελκυστικό ή σέξυ είναι το περιτύλιγμά σου, άλλο τόσο σε "σαπίλα" μπορείς να μετατρέψεις το μεθυστικό σου άρωμα από το φέρεσθαι σου. Είσαι τόσο ικανή για όλα γι'αυτό και ο Θεός σου έδωσε το χάρισμα να αντέχεις μέχρι και τους σωματικούς πόνους. Μην αυτοκαταστρέφεσαι, αλλά δούλεψε επάνω σου.
 
Με εκτίμηση και σεβασμό, 
μια γυναίκα.

(το άρθρο "Η γυναίκα κατά... γράμμα!" δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2014 από το Noizy.gr με την υπογραφή μου ως Tania DeFee)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου