Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Women dating rules

   Κάθε πρώτο ραντεβού και ένα νέο άγχος. Πως πρέπει να ντυθείς, τι πρέπει να πεις, τι στάση πρέπει να κρατήσεις, πως να καθοδηγήσεις την γλώσσα του σώματός σου για να μην σε προδώσει και, και, και... Ουφ! Με άγχωσες μωρέ. Καλά έκανες όμως και με έψαξες. Εγώ είμαι εδώ. Θα σε άφηνα έτσι; Πάρε χαρτί και μολύβι και κράτησε σημειώσεις. Σκοπός μας δεν είναι να τον τρελάνουμε και να του φύγει ο ενθουσιασμός στο άψε σβήσε αλλά να τον εντυπωσιάσουμε όσο περισσότερο μπορούμε μέχρι να ξεστομίσει το «είσαι διαφορετική!». Καλά, ότι θα το πει, θα το πει. Το θέμα είναι να το εννοεί κιόλας. Πάμε να κάνουμε πράξη το πυρ, γυνή και θάλασσα!

   Απογευματάκι Τετάρτης και, μετά από πολύωρο μπλα-μπλα σε social media μαζί του, μετά από τις πρώτες (και καλά...) τυχαίες μπιχτές του για την ομορφιά σου, φτάνει η ώρα που επιτέλους περίμενες. Έχεις κινήσει την περιέργεια του νέου Μοντέγου που διψάει για περισσότερη Ιουλιέτα. «Here I come Romeo! Be my guest!» αναφωνεί η εσωτερική σου θεά και αρχίζεις μανιωδώς να κάνεις πρόβες για το τι θα πεις. Ξέρεις εσύ, μπροστά στον καθρέφτη με προσεγμένες γκριμάτσες, μην σε περάσει για παλαίμαχο του Μεντράνο, χαμόγελο και συγκεντρωμένη στο βλέμμα του. Πριν ξεκινήσεις για το πρώτο rendez vous βεβαιώσου πως το μακιγιάζ σου είναι προσεγμένο και όσο πιο σοφιστικέ γίνεται. Τόνισε διακριτικά τα δυνατά σου χαρακτηριστικά και βεβαιώσου πως δεν είναι έντονο αλλά γλυκό. Το ντύσιμό σου όχι αποκαλυπτικό αλλά ούτε σαν να απέδρασες από το Νταού Πεντέλης. Ελαφρύ και σέξυ. Τα θέματα εξωτερικής εμφάνισης τα καλύψαμε.



Οι πρώτες εντυπώσεις ενός ραντεβού είναι η αρχή και το τέλος μιας νέας σχέσης. Το άγχος είναι σαν εκείνο των Πανελλαδικών εξετάσεων και το χτυποκάρδι σαν εκείνο το πρώτο που σου έπιασε το χεράκι ο Γιωργάκης από απέναντι στα οκτώ σου. Όταν έχεις λύσει τα εσωτερικά σου θέματα και νιώθεις σίγουρη γι'αυτό που πας να παρουσιάσεις, όταν βαδίζεις με αργά και σταθερά βήματα και ξέρεις τα εντυπωσιακά στοιχεία του χαρακτήρα σου, τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Όλα είναι θέμα παρουσίασης (γιατί, ναι, οι άντρες γουστάρουν να τους "πουλάς" τον εαυτό σου για μεταξωτή κορδέλα) και στρατηγικής πάνω από όλα. Για αρχή, βεβαιώσου πως θα είσαι στην ώρα σου στο ραντεβού και δεν θα τον στήσεις τρία τέταρτα. Δεν θέλεις να μάθεις τι μπορεί να του περάσει από το μυαλό. Αν μπορείς να είσαι εκεί πέντε λεπτά πιο πριν, then do it girl!! Σκάσε μύτη με το όμορφο χαμόγελό σου και φρόντισε από νωρίς το άρωμά σου να μην μυρίζει σαν αρωματικό αυτοκινήτου αλλά να είναι προσεγμένο σε δοσολογία. Ο αέρα του "ήρθα" θέλουμε να αλλάξει την ατμόσφαιρα που προϋπήρχε πριν εμφανιστείς.

   Εν ώρα κουβέντας, επικεντρώσου σε μια επικοινωνία των ματιών. Όχι, μην τον γδύσεις με τα μάτια σου και μην πάρεις το ύφος της Sharon Stone στο "Βασικό ένστικτο". Απλά όταν σου μιλάει και του απαντάς φρόντισε να τον κοιτάς στα μάτια. Δείχνει ειλικρίνεια και απόλυτη προσοχή στα λεγόμενά του. Νιώθει ότι τον ακούς και δεν αδιαφορείς. Προσπάθησε φυσικά να μην κοιτάς έξω από το παράθυρο, ούτε να κοιτάς το ρολόι. Ακόμα και να μην το θέλεις, θα καταλάβει πως βαριέσαι οικτρά και πως «έχεις να μας πεις τίποτα άλλο γιατί με περιμένει και η σοκολατίνα στο σπίτι;». Απενεργοποιείς το wi-fi του κινητού και δεν έχεις πρώτο σκοπό το check-in όσο κολλημένη και αν είσαι με το Facebook. Αν έχεις σκοπό να το κάνεις σε περίπτωση που δεν σου αρέσει και δεν είναι τόσο ενδιαφέρον τύπος όσο νόμιζες, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να του το δείξεις όπως για παράδειγμα, να στείλεις ένα γραπτό μήνυμα στην κολλητή σου πριν το ραντεβού λέγοντάς της στη μία ώρα να σου τηλεφωνήσει. Ή δεν θα το σηκώσεις ή θα το σηκώσεις και «ουψ, συγνώμη κάτι έτυχε και δυστυχώς πρέπει να φύγω».


 Αρκετά εκτιμήσιμο από πλευράς του θα είναι να δει έναν άνθρωπο που δεν θεωρεί τον εαυτό του τέλειο και αλάνθαστο. Δεν είπα να πας και να του εξομολογηθείς όλες τις αμαρτίες σου, ούτε όμως και να πιάσεις το άλλο άκρο τύπου «είμαι πάρα πολύ καλός άνθρωπος και δεν έχω κάνει τίποτα στη ζωή μου. Απορώ πως τα καταφέρνουν και με ξεγελούν». Να έχεις εύκαιρη την αυτογνωσία σου και να θυμάσαι πως ΕΣΥ επιλέγεις τι θα μοιραστείς και τι όχι. Εκείνος απλά ακούει και συγκρατεί. Την ώρα που θα σου μιλήσει για τον εαυτό του, φρόντισε να κάνεις και καμιά ερώτηση για να του δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι όντως να μάθεις περισσότερα για εκείνον. Χαμογέλα, γέλα στα αστεία του και, αν χρειαστεί, κάν' του και κανένα κοπλιμέντο. Όπως για παράδειγμα «είσαι τόσο γλυκό και ευγενικό παιδί!».

   Θυμήσου πως όσο πιο χαλαρή είσαι, τόσο πιο εύκολα το μυαλό σου είναι συγκεντρωμένο για να σου υποδείξει τι θα πεις, πως θα το πεις και πως θα αντιδράσεις με κάτι που πιθανόν να ακούσεις. Η γλώσσα του σώματος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και, ναι, υπάρχουν άνδρες γύρω μας που μπορούν να τη μεταφράσουν. Για παράδειγμα, το σταυροπόδι και τα χέρια σταυρωτά δείχνουν κλειστό χαρακτήρα και πως δεν έχεις τη διάθεση για ανοιχτές συζητήσεις. Το να ακουμπήσεις το χέρι σου (στυλ μπουνιάς) στο μάγουλο, να φροντίσεις να έχει την συνοδεία χαμόγελου και να τον κοιτάζεις για να του δείξεις πως υπάρχετε μόνο εσύ και εκείνος στον χώρο. Κανείς άλλος. Μην ξίνεις το μέτωπό σου, δείχνεις την αμηχανία σου. Απόλαυσε την στιγμή σου σαν να είναι η μοναδική και μη σκέφτεσαι για την ώρα "πως του φαίνομαι","τα πάω καλά" κτλ. Εννοείται και εξυπακούεται πως δεν γίνεσαι "κουρούμπελο" από το αλκοόλ και έχεις μέτρο. Ώρες είναι να του πετάξεις και κανένα «φιλαράκι, να πιούμε ακόμα ένα και να την κάνουμε Αλέκος;».


 Στο τέλος της βραδιάς, την ώρα του λογαριασμού, κάνε την κίνηση να πληρώσεις. Θα το εκτιμήσει αφάνταστα πολύ και η σκέψη που θα ακολουθήσει στο μυαλό του είναι ότι είσαι ανεξάρτητη και δεν περιμένεις από κανέναν συνοδό να "ξελασπώνει" τα οικονομικά σου, ακόμα και αν αυτά όντως πάνε στον βρόντο! Αν σε αφήσει να πληρώσεις, νομίζω πως καλύτερα είναι να μην ακολουθήσει δεύτερο ραντεβού. Θα έχουμε χάσει κάθε ιερό και όσιο αν σου προτείνει να βγείτε εκείνος και παρόλα αυτά την πρώτη φορά σε αφήσει να πληρώσεις τον λογαριασμό. Φεύγουμε από το μαγαζί, τον αποχαιρετούμε με ένα λαμπερό χαμόγελο (μόνο!) και περιμένουμε για την επόμενη πρόταση. Ναι, ναι, θα υπάρξει. Μην ανησυχείς. Δεν μπορούν τα πολλά φρουφρού και αρώματα, απλά θέλουν να είσαι ενδιαφέρουσα. Και τώρα θα μου πεις, τους άνδρες ποιος θα τους καθοδηγήσει στο πως πρέπει να φερθούν στο πρώτο ραντεβού; Εγώ είμαι εδώ! Μια γυναίκα θα συμβουλεύσει και το αντίθετο φύλο έτσι για να μην μείνεις παραπονεμένη. Και άντε μετά να δω, πως θα βγω εγώ πρώτο ραντεβού ξανά που ο επόμενος θα ξέρει τα μυστικά μου! Είδες τι θυσίες κάνω για εσένα;
to be continued ...

(το άρθρο "Women dating rules" δημοσιεύτηκε τον Νοέμβρη του 2014 από το Noizy.gr με την υπογραφή μου ως Tania DeFee)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου