Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

2014 χρόνια Ελλάς!


Οδεύουμε προς τον επόμενο χρόνο και τελικά καταλαβαίνω μέρα με την μέρα πως λίγες έως μηδαμινές είναι οι αλλαγές. Αλλαγές που ξεκινούν, αν το καλοσκεφτεί κανείς, από εμάς τους ίδιους.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή (λίγο πριν τα Χριστούγεννα) αντί να ευαισθητοποιούμαστε, βγάζουμε χολή, πίκρα και σχόλια που μόνο ταπεινότητα δεν μας προσδίδουν. Έτσι γίνεται με εμάς, τους γύρω μας και ... Ελλάς το μεγαλείο σου!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Ξεκινάμε από τον κόσμο γύρω μας. Ο κόσμος είναι δυστυχισμένος. Αν συμβαίνει αυτό λόγω του ότι κάτι του λείπει, τότε θα πρέπει να συνηθίσουμε πως πάντα κάτι θα μας λείπει. Κρίνει πολύ εύκολα ο ένας τον άλλον ξεχνώντας πως πρέπει ο καθένας να βάζει τον εαυτό του στην στιγμή αδυναμίας του απέναντι. Όπως λέει και το moto "μην με δείχνεις με το δάχτυλό σου,γιατί τα υπόλοιπα τέσσερα δάχτυλα δείχνουν εσένα". Με λίγα λόγια "μην κρίνεις ίνα μη κριθείς". Σαφώς και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός πως ο κόσμος έγινε περίεργος λόγω φτώχειας, λόγω κακών συνθηκών επιβίωσης και ποιος μπορεί να βρει την λογική για να σκεφτεί τόσο λεπτά πράγματα.

Προκειμένου να λάβει κανείς την δόξα, προδίδει την εμπιστοσύνη πολλών. Σε γλυκαίνει η άτιμη η δόξα και σε κάνει καυστικό. Η καημένη η τηλεορασίτσα έχει γεμίσει από τους αφανείς εν καιρώ φτώχειας καλλιτέχνες που ποζάρουν μπροστά στη κάμερα για δεκαπέντε ακόμα λεπτά φήμης στο ενεργητικό τους. Βγαίνει ο άλλος και λέει <<Πόσα χρόνια μιλάει η Βόρεια Ελλάδα ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε Βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλαβαίνουν την ελληνική πάνω από την Λαμία>>. Καλέ μου άνθρωπε, αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ, πως μπόρεσες και έπαιξες το κεφάλι σου κορώνα γράμματα; Πως βγαίνεις με τέτοιο απαράμιλλο θάρρος (ίσως θράσος) να πεις εμμέσως πλην σαφώς τους Μακεδόνες Βούλγαρους; Έβαλες στο στόμα την καραμελίτσα των ανθελλήνων (που συνήθως τέτοιες κουβέντες λέγονται από εκείνους τους ανθρώπους του καυσαερίου, ναι για μερικούς από εσάς τους Αθηναίους τα λέω) και όποιον πάρει ο Χάρος; Η κάθε μια περιοχή έχει την δική της διάλεκτο. Πάρε παράδειγμα την Βόρειο Ήπειρο. Είναι Αλβανοί; Στην Θράκη είναι όλοι Τούρκοι; Στην Αττική, που είναι σχεδόν γεμάτη με Αρβανίτες, είναι Αλβανοί και εκείνοι; Δηλαδή Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα! Το ότι η Μακεδονία ήταν για εκατό χρόνια σε ξένα χέρια τους καθιστά ξένους και όχι Έλληνες; Αν το πάρουμε έτσι, ολόκληρη η χώρα ήταν τετρακόσια ολόκληρα χρόνια υπό την κατοχή των Τούρκων. Κανείς δεν είναι Έλληνας, είμαστε όλοι μας Τούρκοι! Για να μην παρεξηγηθώ όμως, δεν είμαι ρατσίστρια με καμία προαναφερθείσα εθνικότητα. Απλά είμαι Ελληνίδα, αγαπώ και στηρίζω την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία με όλο μου το είναι. <<Αγαπημένοι φίλοι και εχθροί από την Βόρειο Ελλάδα μας, σε μια πρωινή εκπομπή χτες Κυριακή του Αγίου Αντρέα μίλησα για πολλά ανάμεσα σε αυτά για την ελευθερία, την γλώσσα και την ψυχή. Μια δυο κουβέντες για την γλώσσα παρερμηνεύτηκαν. Παρεξηγήθηκαν. Ξεκρέμαστες και αποσπασματικές όπως εκτέθηκαν στο σκοινί του διαδικτύου. Με "δείξανε" στο σημείο να αμφισβητώ την ελληνικότητα των Μακεδόνων>>. Δεκτή η συγνώμη αλλά δεν θα το σχολιάσω το υπόλοιπο μέρος της απολογίας σου. Άλλωστε τώρα, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, στον πεζόδρομο της Ακρόπολης θα υπάρχει η Μακεδονία προσωποποιημένη. Ο Μέγας Αλέξανδρος σας έρχεται με τα χαιρετίσματά μας!

Πάμε παρακάτω. Χάος το θέμα της Αμφίπολης καθώς έρχονται στο προσκήνιο και τα Ελγίνεια μάρμαρα. Φυσικά σαν λαός δεν κάνουμε κάτι για να επιστραφεί η πολιτιστική μας κληρονομιά στο σπίτι της αλλά ακούμε και τα πυρά που ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Τύπου "με ξένα κόλλυβα, μνημόσυνο κάνουμε". Τι εννοώ; Δείτε ιδίοις όμμασι τις εξής δηλώσεις: <<Θα φαίνονταν ακόμη πιο όμορφα όλα τα εκθέματα αν επανενώνονταν στο Μουσείο της Ακρόπολης, κάτω από τον γαλανό Αττικό ουρανό και στη σκιά του Παρθενώνα>> τάδε έφη Τζέφρι Ρόμπερτσον. <<Εμείς θέλαμε να δανείσουμε τα γλυπτά, σε όποιον θέλει να μας τα επιστρέψει πίσω>> Νιλ ΜακΓκρέγκορ. Αχ ευχαριστούμε πολύ που ΘΕΛΕΤΕ να μας ΔΑΝΕΙΣΕΤΕ τα γλυπτά ΜΑΣ. Το λαμβάνουμε μεγάλη υποχρέωση! Καημένη Ελλαδίτσα, σε έχουν πληγώσει βαθιά πολλές φορές και άλλο τόσο σε έχουν κατακλέψει. <<Πιστεύω ότι είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση μαζί με το αίτημα επιστροφής των Ελγινείων μαρμάρων, να θέσει και το θέμα των ευρημάτων της Αμφίπολης>> Σαράντος Καργάκος. Κύριε Καργάκο, ο θαυμασμός μου προς το πρόσωπό σας παραμένει ακέραιος και ολοένα αυξάνεται. Εγώ, εσείς και δυο ακόμα όμως δεν μπορούμε τελικά να βάλουμε στον Έλληνα μυαλό.

Από το γενικό στο ειδικό και αντίστροφα, όπως και αν το πάρει κανείς, όλα ξεκινάνε από το ανθρώπινο μυαλό, τον ανθρώπινο νου και ότι κατεβάσει ο κάθε εγκέφαλος αυτό πράττει είτε είναι λόγια είτε πράξεις. Ας ελπίζουμε κάθε μέρα που περνάει σε έναν καλύτερο κόσμο, συνεπώς και σε μια καλύτερη χώρα. Εν όψει του 2015, και πριν βάλουμε και εμείς τα καλά μας για τις γιορτές, κλείνοντας αυτόν τον χρόνο γραψίματος, πολύωρης σκέψης μετά από διάβασμα και αμέτρητων συζητήσεων, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους σας (προσθέτοντας και εμένα μέσα) πως στάσιμα μένουν μόνο τα δέντρα. Εμείς είμαστε άνθρωποι και πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, να κινούμαστε και φυσικά να φέρνουμε τις αλλαγές στη ζωή μας. Ο ένας με τον άλλον για να σωθεί αυτή η χώρα, συνεπώς και εμείς!

(το άρθρο "2014 χρόνια Ελλάς!" δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2014 από το AridaiaNews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου