Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Think alternatively: Η αίσθηση της απώλειας

"Δεν είναι άρθρο, είναι σκέψεις... Σκέψεις που όσο και να θες να τις βάλεις σε σειρά, χορεύουν διάσπαρτα στο μυαλό σου για να σε παιδεύουν και να σε ταλαιπωρούν. Έφυγες, φύγατε, φύγανε και κάποια πάνε προς το καλύτερο άλλα προς το χειρότερο. Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι μεγαλώνω, ότι έχω υπάρξει το φως σε ανθρώπων το σκοτάδι ή ότι ξαφνικά υιοθέτησα το μοτίβο του σκεπτικιστή ανθρώπου. Σίγουρα μπορώ να σου πω πως το <<λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν>>. Τι σου συμβαίνει; Τι περιφέρεται γύρω σου και δεν σε αφήνει σε ησυχία; Έχασες τον εαυτό σου ή τον βρήκες; Απώλεια! Κάτι λείπει, πάλι κάτι λείπει. Κάποιοι λείπουν και λείπουν πολύ και βαθιά. Λείπουν απαντήσεις σε ερωτήματα, λείπουν άνθρωποι και εσύ βαδίζεις μόνος και σκυφτός περπατώντας σε έναν δρόμο δίχως συγκεκριμένο προορισμό. Αλλά είδες τι σου είπα; Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν. Τήρησε σιγή ιχθύος γιατί δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πληγώνεις τον περίγυρο θρηνώντας τις απώλειες σου. Ξέσπα χτυπώντας τα χέρια σου σε ένα ντουβάρι, άκου ένα αγαπημένο σου τραγούδι πολλές φορές και δυνατά. Ό,τι σε καίει να το λες, ό,τι σε γεμίζει να το στηρίζεις και ό,τι σε κάνει δυστυχισμένο να το διώχνεις όσο είναι νωρίς... Τίποτα στο μέλλον δεν αλλάζει.
Δεν ήθελα ποτέ να περιγράφω με βαρύγδουπες λέξεις και εκλεπτυσμένο λεξιλόγιο καθετί που έπρεπε να περιγράψω. Το απλό και λιτό λεξιλόγιο ήταν και είναι το ατού μου... 
Η μουσική είναι ο ήχος του και οι στίχοι η υποστήριξή του.


Όσο και αν λείπουν, εγώ τους αγάπησα εδώ..."

(τα κείμενα "Think alternatively" αποτελούν κείμενα μη δημοσιευμένα τα οποία είναι φανταστικού χαρακτήρα και οποιαδήποτε ταύτιση με την πραγματικότητα, είναι εντελώς συμπτωματική)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου