Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ερωτεύτηκες τον φίλο σου...

...σου αξίζει κρέμασμα κυρία μου!

Καλά, δεν ντράπηκες κορίτσι πράμα να ερωτευτείς τον φίλο σου; Τον άνθρωπο που μοιραστήκατε ζωή και κότα μαζί; Εμπειρίες, έρωτες, ώρες αμέτρητες δουλεύατε ο ένας τον άλλον ή ζητούσατε συμβουλές ο ένας από τον άλλον. Και όμως, όλα αλλάζουν με μιας. Με μια κουβέντα, με μια ματιά, σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον υπό ακατάλληλες συνθήκες μπροστά σε κόσμο.

Στο μυαλό σου ο φίλος σου ήταν κάτι σαν αδερφός. Όχι τόσο αδερφός όσο προφανώς πίστευες πως είναι, πάντως το μόνο που είχες προλάβει να συνειδητοποιήσεις και να σχολιάσεις στις φίλες σου είναι πως εμφανισιακά "ε, δεν τον λες και άσχημο, μετράει ο άνθρωπος"! Μα φυσικά και μετράει! Εξαρχής που τον γνώρισες μετρούσε, γι'αυτό έγινε και φίλος σου. Τι ανωμαλία που κουβαλάμε εμείς οι γυναίκες; Μας αρέσει κάποιος εμφανισιακά και με τον καιρό αντί να τον κάνουμε δεσμό μας, τον κάνουμε φίλο μας. Σίγουρα θέλουμε διάβασμα, αλλά όχι από παπά, από μητροπολίτη! Καφέδες, ποτά, γέλια πολλά, πειράγματα, με κοινές παρέες. Πόσα βράδια είχες πρόβλημα και ήθελες να τον πάρεις τηλέφωνο να τον ρωτήσεις κάτι για συμβουλή αλλά κώλωσες μήπως ήταν με κοπέλα; Καλά έκανες εδώ που τα λέμε. Η παρέα σας περιοριζόταν στο κοινό σας στέκι και χρησιμοποιούσατε το τηλέφωνο ο ένας του άλλου μόνο για τον καθιερωμένο καφέ. Λες και έτσι έπρεπε να γίνει. Εσύ, μια ζωή μπερδεμένη, με ό,τι πιο ακατάλληλο θα μπορούσε να περάσει από την ζωή σου και αυτός μια από τα ίδια βάσει των λεγομένων του. Ποιος δεσμεύεται τώρα; Ρωτάς αν έχεις υπομονή για να αντέξεις έναν άνθρωπο δίπλα σου ή αν μπορείς να γίνεις τέτοιος άνθρωπος ώστε να σε αντέξει εκείνος;

Κάποια στιγμή το κλίμα στη φιλική σας σχέση αρχίζει να παίρνει άλλες διαστάσεις. Αρχίζει να μην φαίνεται τόσο φιλικό το σκηνικό και να ανταλλάσονται κουβέντες - καρφιά που αντί να σε αφήνουν αδιάφορη, σε βάζουν σε σκέψεις. Βρε λες; Μπα... Ιδέα σου θα είναι! Είστε φίλοι. Το δε κοντινό περιβάλλον και των δύο ως δια μαγείας, σας θεωρούν ήδη ζευγάρι που απλά τους το κρύβετε. Μοιράζεστε τα σχόλια όλων μεταξύ σας και γελάτε ξεκαρδιστικά, αν και στην ουσία εσύ γελάς μόνη σου. Ο άλλος στα λέει απλά για να δει την αντίδρασή σου χαζοβιόλα... "Φίλη, παντρέψου τον! Είναι κούκλος, σε γουστάρει και δεν το βλέπεις". "Είστε λίαν επιεικώς χαζές που μπορείτε και το πιστεύετε αυτό, που με φλομώνετε με ελπίδες τις οποίες δεν χρειάζεται καν να παίρνω καθώς με το παλικάρι είμαστε μόνο φίλοι. Δεν είναι δυνατόν να με γουστάρει και να μην έχω ιδέα". Βρε είναι ... Μόνο φιλικές δεν προβλέπονται να είναι αυτές οι αγκαλίτσες και τα σφιχτά φιλιά στο μάγουλο. Ούτε τα "καλά που πας; δεν θα κάτσεις να μου κάνεις παρέα;". Ομολογουμένως, έχει φίλους να του κάνουν παρέα και πίστεψε με θα περάσει πολύ καλύτερα από το να ακούει τις εμπειρίες τις δικές σου. Μέχρι που ένα βράδυ που'βρεχε, που'βρεχε μονότονα, "κάτσε κάτω να σου πω γιατί κοιμάσαι όρθια. Ο κόσμος το'χει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι". Το και το, είπε και ελάλησε το παλικάρι. "ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!". "Σου φαίνομαι να κάνω πλάκα;". Φυσικά και δεν έκανε. Οκ, αντιμετώπισέ το ψύχραιμα. Καταρχήν, παραδέξου πως μετά από αυτά που άκουσες δεν τον βλέπεις φιλικά. Λες και περίμενες απλά να σε ξυπνήσει. Και ο αγών αρχίζει. Οδηγίες προς ναυτιλλομένες που κάνουν δεσμό με τους φίλους τους:

•Αγαπάμε τον δεσμό μας σαν φίλο μας όπως και πριν. Και φιλικά και πολύ πολύ πολύ πολύ ερωτικά, όπως του αξίζει άλλωστε. Τον αγαπάμε λίγο παραπάνω γιατί μας άντεχε σαν φίλη του τόσο καιρό, άκουγε εμπειρίες με πρώην και μπορεί να πάθαινε ψυχρολουσία χωρίς να έχουμε ιδέα. Τον αγαπάμε γιατί μας έχει ακούσει και μας έχει δει στην πιο χειρότερή μας πλευρά. Και δεν εννοώ ιδιαίτερα αυτή των νεύρων, αλλά της βλακείας, του ξεφτιλίσματος, του ποτού και όπως τέλος πάντων ένας νέος έρωτας σίγουρα δεν θα έβλεπε για τα πρώτα δύο χρόνια που θα ήσασταν μαζί.

•Δεύτερον, δεν γκρινιάζουμε στον φίλο μας γιατί ο φίλος μας γνώρισε την χαλαρή πλευρά μας και όχι την πλευρά της πίεσης. Πρέπει να σας πείσω όλες όσες διαβάζετε το παρόν άρθρο πως η γκρίνια προκαλεί κυτταρίτιδα για να σώσω πολλούς άντρες από σκηνικά ανεξέλεγκτης μουρμούρας. (Άντρες, για εσάς δουλεύω).

•Τρίτον, στον φίλο μας δεν κρατάμε ποτέ μυστικά. Του'χεις αποκαλύψει τι ρεζιλίκια έχεις κάνει από μεθύσι και δεν θα του πεις κάτι που σε προβληματίζει ή οτιδήποτε άλλο που θα έπρεπε πολύ χαλαρά και φυσιολογικά να μάθει; Ιεροσυλία. Δεν κρατάμε μυστικά από το κολλητάρι μας λοιπόν, γιατί αν αρχίσει και αυτός την μυστικοπάθεια η χαμένη θα βγεις εσύ και όχι εκείνος. Πίστεψέ με, είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα όταν τα μοιράζεστε όλα. Άλλωστε δύο μυαλά σκέφτονται πολύ καλύτερα ένα πρόβλημα από το να παιδεύεται το ένα μόνο του.

•Τέταρτον, όταν μαλώνουμε με τον φίλο μας, φροντίζουμε το πείσμα να κρατάει το αργότερο μερικές ώρες και όχι μέρες ολόκληρες. Γιατί κορίτσια μου, ο φίλος μάς ερωτεύτηκε για αυτό που είμαστε και όχι για κάτι διαφορετικό το οποίο δεν είμαστε. Ας ελέγξουμε λίγο τα παράπονα και ας παραβλέψουμε μερικά πράγματα γιατί αλλιώς μπροστά δεν πάμε. Δεν είπαμε να πάμε στο άλλο άκρο της θυματοποίησης αλλά όχι και να βγάλουμε τα κουμπούρια για ψύλλου πήδημα.

•Πέμπτον και τελευταίο, ο φίλος μας, όπως και ο κάθε φίλος της ζωής μας άλλωστε, είναι ξεχωριστός. Τόσο ξεχωριστός που δίνει νόημα μέχρι και σε ό,τι θεωρούσες ότι είναι ασήμαντο. Θα σου αποδείξει με τις πράξεις του πως όποιος και αν σε πόνεσε πριν από εκείνον, ήταν μια εμπειρία που πέρασες απλά για να περάσεις σαν γεγονός μέχρι να φτάσεις στη δική του αγκαλιά και να νιώσεις την σιγουριά που χρόνια αναζητούσες. Όχι την σιγουριά του ότι θα μείνει για πάντα, αλλά την σιγουριά ότι για όσο μείνει αυτό θα βλέπεις σταθερά. Την αγάπη στα μάτια του και στο χαμόγελό του. Εν ολίγοις, ο φίλος σου συνεχίζει να είναι φίλος σου προσθέτοντας και άλλες ιδιότητες επάνω του.

Φέρσου έξυπνα και όταν θα σου έρθει ο κεραυνός της εξομολόγησης, μην σκεφτείς για κανέναν λόγο το ότι θα χαθεί η φιλία. Βεβαίως και θα χαθεί η φιλία κούκλα μου. Γιατί ακόμα και αν δεν ήσουν εσύ η ενδιαφερόμενη και ήταν κάποια άλλη, πάλι θα χανόταν η φιλία. Δεν θα ήταν τίποτα το ίδιο με πριν και φυσικά δεν θα περνούσατε κοινά ξενύχτια εργένηδων. Οπότε, το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ερωτεύσου και αγάπησέ τον με όλη σου την ψυχή γιατί ο φίλος σου δεν θέλει να κακοπεράσεις. Θα είναι ειλικρινής για τους σκοπούς του απέναντί σου όποιοι και αν είναι αυτοί. Όσο πιο εύκολα και γρήγορα συνεργαστείς, τόση διάρκεια και ευτυχία θα έχεις. Και που ξέρεις; Ίσως το κρέμασμα που σου είπα στην αρχή ότι θέλεις, να έρθει και να φάμε και κουφέτα. Περιμένω την μπομπονιέρα μου!

<<...Ξέρω καρδιά μου θα `ρθουν δύσκολοι καιροί 
Κι όμως η φλόγα αυτή που ανάβει στο κερί 
Όσο κι αν λιώνω μου μαθαίνει απ' την αρχή 
Να καίω για σένα ...>>


(το άρθρο "Ερωτεύτηκες τον φίλο σου..." δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από το AridaiaNews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου