Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η δύναμη είναι μέσα σου!


Μεγαλώνοντας, με τις εμπειρίες που αποκτούμε στη ζωή μεταξύ άλλων κερδίζουμε ένα ακόμα αγαθό. Αυτό της δύναμης. Δεν έχει να κάνει με τον τύπο του χαρακτήρα που έχει διαμορφώσει ο καθένας, αν λάβει κανείς υπόψη πως υπάρχουν στιγμές που και οι λιγότερο δυναμικοί άνθρωποι (εκείνοι που κρατούν τους τόνους ήπιους) χάνουν τον έλεγχο της υπομονής και βγάζουν μια δυναμική συμπεριφορά. Η δύναμη συσσωρεύεται μέσα μας σε μία αποθήκη που όσο περισσότερο την χρησιμοποιείς, τόσο πιο εύκολα ξεπερνάς τις δυσκολίες σου.

•Θέλει δύναμη να φεύγεις μακριά από "τοξικούς" ανθρώπους. Εκείνους τους ανθρώπους που σου προκαλούν θυμό, μελαγχολία, στεναχώρια. Είτε είναι φίλοι είτε έρωτες είτε συγγενείς, λάβε υπόψη πως κανείς δεν θέλει να απομακρύνει κανέναν. Όταν όμως η κατάσταση έχει περάσει επί ξυρού ακμής, όσο και αν θες να τους κρατήσεις δίπλα σου μόνο κακό θα σου προσφέρουν. Δεν μπορούν να διαχειριστούν τα πάντα στη ζωή τους και πιθανώς μέσα σε αυτά είσαι και εσύ. Μακριά και αγαπημένοι λοιπόν για την καλύτερη υγεία όλων μας!

•Θέλει δύναμη να μπορείς να ξεπερνάς οτιδήποτε σε έχει πληγώσει, σε έχει πονέσει, σε έχει χαρακώσει. Να το πετάξεις από το μυαλό σου και να το αφήσεις σκονισμένο εκεί στο παρελθόν που του αξίζει να είναι. Προφανώς για να στάθηκες όρθιος στα πόδια σου, η δύναμή σου και η θέλησή σου ήταν ισχυρότερες από όσο αντιλαμβάνεσαι. Μην αναμασάς αναμνήσεις του παρελθόντος που δυσκόλεψαν τις τότε ημέρες σου. Επικεντρώσου σε αυτές που βιώνεις τώρα και να είσαι ευγνώμων στον εαυτό σου που κατάφερε να είναι σήμερα στη θέση που είναι.

•Θέλει δύναμη να μπορείς να αγαπάς με πόθο τους ανθρώπους. Αυτοί σε πόνεσαν, αυτοί σε πλήγωσαν και όμως εσύ συνεχίζεις να αγαπάς. Όχι φυσικά τους ίδιους. Δίνεις απλά μια ευκαιρία στον εαυτό σου να αγαπήσει και να αγαπηθεί ακόμα μια φορά για όσο. Η αγάπη είναι σαν τον ιστό της Πηνελόπης. Έργο που δεν τελειώνει δηλαδή. Όσο και αν θες να της αντισταθείς, είναι το φυτό που ανθίζει μόνο του μέσα σου και εσύ δεν μπορείς να το ξεριζώσεις.

•Θέλει δύναμη να είσαι ήρεμος και ήσυχος με την κοσμοθεωρία σου εσύ που ανέκαθεν θεωρούσες πως η ένταση είναι συνώνυμο σου. Να μπορείς να περιμένεις καρτερικά την επόμενη μέρα και να είσαι σίγουρος πως σου επιφυλάσσει μόνο ευτυχία. Εδώ που τα λέμε και το αντίθετο να συμβεί, έχεις λόγους να το προσπεράσεις γιατί η μεθεπόμενη μέρα δεν αργεί. Φυσικά μην ξεχνάς πως παίζουν σημαντικό ρόλο οι άνθρωποι που σε συντροφεύουν. Η δύναμη και η υπομονή είναι τα νέα σου βαλιτσάκια στο ταξίδι σου.

<<Βάζω στόχους. Ακόμα και να μην τους επιτύχω, υπάρχει η επόμενη μέρα να κάνω κάτι διαφορετικό από αυτούς. Διώχνω μακριά όποιον μου κάνει κακό. Αγαπώ πολύ και με όλη μου την καρδιά το χέρι που κρατάει το δικό μου. Ανατροφοδοτώ καθημερινά την δύναμή μου κάνοντας πράγματα που ικανοποιούν το "είναι" και το "εγώ" μου. Όσο και αν υπήρξα στην αφάνεια, τώρα θα ζω στην επιφάνεια... γιατί το αύριο εκτός από δικό σας, είναι και δικό μου!>> 



(το άρθρο "Η δύναμη είναι μέσα σου!" δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2015 από το AridaiaNews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου